Tarih Bugünü Yazacak! 

Türk Dartında bugün tarihi bir gün yaşanacak. 2002 yılında Hüseyin Engin, Emin Gülcan ve Gökhan Ünal tarafından organize edilen, Haziran – Eylül aylarını kapsayan Türkiye’nin ilk Dart ligi Ankara’da düzenlenmişti. Bugün yani 16 Aralık 2008 tarihinde ise ilk defa bir Dart ligi iki ayrı ilde birden oynanacak. Istanbulls PDO Group tarafından düzenlenen Istanbul Efes Dark Süper Dart Ligi bugün atılacak ilk dartlarla başlayacak.

Toplamda 9 takım ve 50’nin üzerinde oyuncu, birisi Anadolu, birisi ise Avrupa yakasında olmak üzere iki ayrı mekanda kozlarını paylaşacaklar. Ankara Efes Dark Süper Dart Ligi’ndeki sistemin tamamen aynı şekilde uygulanacağı ligde sporcu ve takımların performanslarını www.dartspdo.org sitesinde Ankara’daki sporcularla beraber takip edebileceksiniz.

Şu anda sadece Kriket olarak başlayacak ligde yılbaşından sonra sayı liginin de kurulması çalışmaları son hızla devam ediyor. Böylece Türkiye’deki Dart oyuncularının çok daha geniş bir kısmı tüm ortalama ve istatistikleriyle aynı noktada takip edilebiliyor olacak. Bunun anlamı Ankara sporcuları olarak artık ne yanlızız, ne de rakipsiz. :)

Kısaca artık Dart Türkiye’de asla aynı olmayacak. PDO Group’un ulusal ligin oluşması ve genişlemesi konusundaki çalışmaları diğer illerde de bundan sonra devam edecektir. Bu vesile ile bu ligin oluşmasında yaptıkları değerli çalışmalar ve katkılar sebebiyle Istanbulls PDO Group yönetimine teşekkürlerimizi göndermek istiyoruz.

Ülke Dartına hayırlı olsun.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

PDO Group