Yaz Demek Eğlence Demek! 

 


Daha önceden açıklandığı gibi PDO Group bu sene ilk defa Yaz Kupası düzenliyor. "Dart'n Dark Yaz Kupası" adıyla düzenlenen kupanın Temmuz ayının ilk haftasında başlaması ve katılıma bağlı olarak en geç Eylül ayı sonunda bitmesi planlanmaktadır.

PDO Group olarak "Dart'n Dark Yaz Kupası"nda her seviyeden oyuncunun keyif alabileceği, eğlenebileceği ve kendini geliştirebileceği bir format oluşturmaya çalıştık. Katılacak oyuncu ve takım sayısına göre maddi ödüller ve tam tarihler başvurular bittikten sonra açıklanacaktır.

Lig Formatı: Takımlar Kış Lig'inde olduğu gibi gruplarda maçlarını yapacak ve başarılı olan takımlar gruplarında aldıkları dereceye göre Playoff maçları oynamaya hak kazanacaklardır. Katılımcı takım sayısına göre maçlar Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü oynanacak ancak Playoff'lara kadar her takım haftada sadece tek maç yapacaktır.

Maç Formatı: Tüm maçların eşli oynanması planlanmaktadır. İlk olarak 3 adet eşli full board (20-12,D,T,B,H) “Karambol Kriket” maçı yapılacak, arkasından bir adet “Sayılardan (20- 10,D,T,B,H) Cezalı Kriket” takım maçı oynanacak ve son olarak da yine 3 adet eşli “Double Out 501 Sayı” maçı oynanarak karşılaşma sona erecektir.

Her maça bull atarak başlanacaktır. İlk bull atışını ev sahibi takım yapacaktır. Grup maçlarında takım maçının sayı değeri olmayacaktır. Her eşli Kriket ve Sayı maçının puan değeri 2. Toplamda 12 puanın en az 8'ini alan takım galip sayılacaktır. Galibiyete 3, beraberliğe 1 puan verilecektir. Grup maçları sonunda takımlar arasında puan eşitliği oluşması durumunda, takımların kendi aralarında yaptıkları maçlar baz alınacak, eşitlik durumunda genel averaja bakılacaktır.

Takım Formatı: Takım kadroları en az 8, en çok 10 kişiden oluşacaktır. Takımların maça eksiksiz çıkabilmesi için en az 6 oyuncu gerekmektedir. Bir takımın maça çıkabilmesi için gereken minimum oyuncu sayısı ise dörttür. Aynı şekilde takım maçlarına da en çok 8 en az 4 oyuncu ile çıkılabilir.

PDO Group'a iletilen takım kadrolarında en az bir bayan sporcu yer alması gerekmektedir. Her takım maç akşamında bir eşli kriket veya bir eşli sayı maçında en az bir bayan oyuncu oynatması gerekmektedir. Bayan oyuncu oynatmadığı takdirde bir eşli maça çıkamayacağı için o eşli maçı kaybetmiş sayılacaktır. (Maçın tamamını değil, sadece bayan oyuncunun oynaması gereken eşli Sayı ya da Kriket maçını) Yani kadrosunda o akşam için bayan oyuncu olmayan takımın kazanabileceği maksimum puan 10 olabilecektir.

Takımların seviyelerinin birbirlerine mümkün olduğunca yakın olabilmesi, hem heyecanın daha yüksek olması hem de tüm takımların daha çok eğlenebilmesi açısından önemli diye düşünüyoruz. Bunun için PDO Group olarak 60 sporcuyu 3 gruba ayırdık. Takımlar her gruptan belirli bir sayıda oyuncu alabilecekler. Gruplar A, B ve C grubu olarak ayrılmış durumda. Buna göre her takım;

1. A grubundan 2 sporcu almaları durumunda B ve C grubundan sporcu alamayacaklar.
2. A grubundan 1 sporcu alan takımlar B grubundan ya da C grubundan 1 oyuncu alabilirler.
3. A grubundan sporcu almayacak takımlar B grubundan ve C grubundan toplam 3 sporcuyu kadrolarına dahil edebilirler.
4. 3. maddede belirtilen durumda takımlar B grubundan en fazla iki oyuncu alabilir. (Hiç bir şartta A ve B gruplarından aynı anda 3 oyuncu almak mümkün değildir.)
5. A ve B gruplarından oyuncu almayan takımlar C grubundan kadrolarına 3 oyuncu birden katabilirler.

Gruplar:

A Grubu:

1 Engin Kayaoğlu
2 Emre "The Bull" Toros
3 Eser Tekin
4 Ayhan "DJ" Turalı
5 Tayfun Yerlikaya
6 Sadık Özdemir
7 Arman "Armani" Uğur
8 Tolga "The Rock" Berdi
9 İlhan Arı
10 Utku ''Resetter'' Karaca
11 Deniz "Antidote" Gökgöz
12 Fikret Dursun
13 Doğu Çetin
14 Bora "Mesih" Temizsoy
15 Cenk "Hunter" Avcı
16 Kağan "Tokatçı" Aytek
17 Eser "Es-Er" Canyurt
18 Hasan "The Archer" Bozdağ
19 Cihangir Kalyoncu
20 Muharrem "Mummy" Kemaoğlu

B Grubu:

21 Emin Uzunlu
22 Bahattin "Kerberos" Güllü
23 Abidin Şimşek
24 Volkan "Slim" Tokman
25 Mete "Vampire" Özdemirci
26 Murat "Haplo" Baş
27 Cemal Efes
28 Kağan "Tokatçı" Aytek
29 Serkan Yalız
30 Emre Özdemir
31 Erdal Karataş
32 Nafiz Çelebi
33 Akif "Huge Man" Doğruluk
34 Kenan Özdemir
35 Emre Ağıllı
36 Emrah Edizcan
37 Ümit "Paşa" Uğur
38 Toğkan "Harley" Edik
39 Ongun "BamBam" Öztaşkın
40 Şerif Bulut

C Grubu:

41 Atıl Erarslan
42 Barış Bulgun
43 Rehacan "Striker" Kaplan
44 Murat Karatağ
45 Oktay Sevinç
46 Ayhan "Atıcı" İşler
47 Metin "Başkan" Alanyüz
48 Ömer Öner
49 Baran Görmez
50 Miraç "King" Çakır
51 Altuğ "Papillon" Şimşek
52 Mürsel Yavuz
53 Şükrü "Taylan" Çakmak
54 Başaran Alev
55 Recep "Medyum" Kaplan
56 Ali "Fuego" Bağcı
57 Mustafa Aygün
58 Adil Fırat "fırLat" Yılmaz
59 Tarkan Ariç
60 Arif "WishMaster" Yılmaz

Dart'n Dark Yaz Kupası'na katılım için son başvuru tarihi 2 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20:00 olarak belirlenmiştir. Katılım başvuruları takımların oynayacakları mekanlar aracılığıyla yapılacaktır.

Şimdiden katılacak tüm takımlarımıza üstün başarılar ve en üst seviyede eğlenceler diliyoruz.

Saygılarımızla.

PDO Group