Muhteşem Gecede Şampiyon Pool Number One! 

PDO Group tarafından düzenlenen Efes Dark Ankara Dart Ligi 2009 - 2010 sezonu 19 Haziran Cumartesi akşamı 312arena'da düzenlenen Masters Sayı Ligi Şampiyonluk maçı ve büyük kapanış töreniyle sona erdi.

Sezon içerisinde elde ettikleri başarılara göre toplamda 15 takım ve 180'e yakın sporcuya ödülün dağıtıldığı gecede ayrıca PDO Group'a tüm sezon içerisinde ve kapanış gecesinde verdikleri destekten ötürü 7 ayrı kişi ve kuruluşa da çeşitli plaketler takdim edildi.

TBBD Federasyonu adına verilen plaketi alan Federasyon Asbaşkanımız Dr Mete Özdemirci'nin kısa bir konuşma yaptığı ödül töreninde Efes Pilsen, 312arena, Anatolians Group, Plato Medya Yapım ve Ümit Uygun diğer teşekkür plaketlerini alan kişi ve kuruluşlar oldular.

Bugüne kadar ülkemizde düzenlenen tüm organizasyonlar arasında en büyük salonda düzenlenen Dart organizasyonu olma özelliğini kazanan organizasyonun en heyecanlı anı ise Pool Number One ve Efes Enfess takımları arasında oynanan Masters Sayı Ligi Şampiyonluk maçıydı. Yine aynı şekilde bugüne kadar ülkemizde bir maç için kullanılan en büyük perde üzerinden yüzlerce kişiye yayınlanan maçta Turan Gönül, Vuvuzela'sıyla ödül gecesine ayrı bir tad katan Emre Toros ve Ümit Uygun şampiyonluk board'unu tuttular. PDO Group kurucu üyelerinden Gürhan Aktürk ve Ferhan Yalçın'ın muhteşem görsel şov performanslarıyla perdeden sunulan Şampiyonluk maçı Atıl Sakin'in sunumuyla ayrı bir lezzet kazandı.

Son derece çekişmeli ve heyecanlı geçmesi önceden beklenen maç gerçekten o şekilde başladı. İlk 6 oyuncunun maçlarından sonra durum 3-3 şeklinde belirlendi. İkinci 6'lık bölümde ise Pool Number One çok ciddi bir performans göstererek sadece 1 maçtan mağlup ayrılırken skor bir anda 8-4 olmuştu bile. Şampiyonun büyük ölçüde belirleneceği 3. 6'lı maçlarda Efes Enfess çok iyi bir başlangıç yaparak üst üste 3 maç birden kazandı. 8-7 olan skorla "acaba bir sudden death legi mi geliyor" sorularına Pool Number One kısaca "Hayır!" dedi ve üst üste iki maçı birden alarak 2009 - 2010 sezonu Masters Sayı Ligi şampiyonluğunu ilan etti. Aynı zamanda şampiyonluk dartını da atan Ongun "Bambam" Öztaşkın gecenin en iyi performanslarından birini sergiledi.

Bu sonuçtan sonra Pool Number One takımı Efes Fıçı ve Crosscheck takımlarından sonra Efes Dark Ankara Dart Ligi'nde Sayı Ligi Şampiyonluğunu kazanan 3. takım olarak adını tarihe yazdırdı.

Bu arada maç sırasında Nikahlarının hemen arkasında damatlık ve gelinlikleriyle ve alkışlar arasında salona giriş yapan Gamze ve Atıl çifti belki de gecenin en güzel görüntülerinden birini oluşturdular.

Şampiyonluk maçı ve ödül töreninin ardından tüm misafirler 312arena'nın yeni açılan dart barı Lakeside'a geçerek bütün bir sezonun yorgunluğunu dart atıp, sohbet edip, dans ederek attılar.

Her şeyin son derece güzel geçtiği gecede bazı aksilikler de olmadı değil. Özellikle yaşanan teknik bir arıza yüzünden yapılması gereken hediye çekilişi yapılamadı. Bora Life tarafından ligimizin şampiyonlarını bilenler arasında yapılacak çekilişle belirlenecek şanslı kişilere vereceği Board'lar en yakın zamanda yine seyirciler huzurunda düzenlenecek bir organizasyonla sahiplerine teslim edilecek.

Aynı zamanda çeşitli ödülleriyle gecemize değer katan Datadart Shop ve Nameongame.com firmaları da kapanış partisi sırasında çekilişsiz olarak ödüllerini misafirlerimize ulaştırdılar. Kendilerine katkılarından ötürü bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Son olarak; yanlışıyla doğrusuyla, eksiğiyle fazlasıyla bir sezonu daha geride bıraktık. Çok büyük katılımın gerçekleştiği bu sezonda bir çok ilklerin de yaşanmasıyla çok keyifli ancak bir o kadar da zor bir sezonu tamamlamış olduk. Bize bu zorlukların aşılmasında her anlamda katkısı olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkürü bir borç biliyoruz.

Ülkemizde dart belki hiç bir spor dalında olmadığı kadar hızla büyüyor. Bu hızlı büyümenin sancılarını da hemen her gün yaşıyoruz. Bu zorlukların aşılması için siz değerli katılımcılarımızın da eleştirileri ve önerileri bizlerin her sene üzerine koyarak devam etmemiz için çok büyük önem taşıyor. Bu eleştiri ve öneriler kişiselleşmediği sürece, kırmaya değil yapmaya yönelik olduğu sürece tarafımızdan hep ciddiye alınmıştır ve alınmaya devam edecektir. Dartımızın geleceğini hep beraber yaratacağız.

Tüm katılımcılarımızla beraber çok daha güzel ve keyifli bir sezonda yeniden görüşmek üzere.

Herkese Teşekkürler!!!

Not: Bu güzel resimleri bize sağlayan Murat Koçer ve Pınar Özdemirci arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler.

PDO Group